Vandaag is de dag waarin je gebruik mag maken van je recht om te mogen stemmen. Mijn advies, zeker doen!!
 
Vandaag kan je jouw geluid laten horen voor de Provinciale Staten verkiezingen, indirect voor de eerste kamer en voor de waterschappen.
 
Heel belangrijk omdat ook wij in de gemeente veel te maken hebben met de provincie, denk aan recreatie, natuur, landbouw, openbaar vervoer, bouwlocaties, provinciale wegen, kantoormogelijkheden enz.
 
De waterschappen zorgen voor het waterbeheer, van essentieel belang in een land dat grotendeels onder de zeespiegel zou liggen zonder goed waterbeheer-systeem. Maar waterschappen zorgen bijvoorbeeld ook voor de kwaliteit van het water en het verwerken van afvalwater.
 
Op wie je stemt mag je vanzelfsprekend zelf weten maar maak in ieder geval gebruik van dit recht, helaas zijn er vele landen waar dit niet kan of mag maar hier wel en maak er dan ook gebruik van!
 
Natuurlijk ken ik de verhalen, “de provincie zegt me niet zoveel”, “ze doen toch wat ze zelf willen”, “komen beloften niet na”. Ik geef toe, makkelijk is het niet altijd, geen partij in Nederland heeft het alleen voor het zeggen en dat is maar goed ook. We moeten (en mogen) samen leven en dat maakt dat we samen afspraken moeten maken en moeten zoeken naar consensus. Als VVD hebben wij duidelijke standpunten waar we voor zullen gaan, vanzelfsprekend met respect voor de standpunten van anderen.
 
Nederland staat als nummer 5 op de wereldwijde geluksladder, dan doen we met elkaar! Er is nog veel te verbeteren en we moeten blijven werken aan het verder verbeteren. Dat doe je door positief kritisch te blijven en door met elkaar in gesprek te gaan. Met het tegenover elkaar gaan staan en (via sociale media) te schreeuwen wat er niet goed is komen we er niet. Het gaat om het gesprek met elkaar aangaan, dingen uitproberen, vallen en opstaan en dus vooral om verantwoordelijkheid te nemen en te doen!!
 
Als ik dan toch een stemadvies mag geven voor de inwoners van De Ronde Venen en anderen binnen de provincie Utrecht, stem op de VVD, Bob de Jager, nummer 9 op kieslijst 1 VVD, of op Andre van Schie nummer 1 op de kieslijst VVD. Met uw stem kunnen wij onze standpunten krachtig namens u blijven uitdragen en onze verantwoordelijkheid blijven nemen.
 
Voor de waterschappen wil ik Tom Voute nummer 10 op de VVD kieslijst of Judith Godschalx-Dekker nummer 12 aanbevelen.